Методи діагностувавння технічного стану вертикального валкового млина AG-MPS 180BK - Скрип’юк, Р. .Б. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2013)
Розглядається номенклатура вертикальних валкових млинів, які використовуються для помелувугілля при приготуванні пиловугільної суміші, що є замінником природного газу. Аналізуютьсярозроблені методи діагностування робочих органів стосовно вертикального валкового млина AGMPS180BK фірми PFEIFFR: вібраційний метод, заснований на вимірюванні та аналізі вібраційниххарактеристик процесу помелу вугілля; методи параметричної ідентифікації за перехідною тауточненою перехідною характеристикою млина, а також метод непараметричної ідентифікації.Розглядається методика проведення промислової апробації розроблених методів діагностуваннястану робочих органів вертикального валкового млина AG-MPS 180BK на ВАТ «Івано-Франківськцемент» та наводяться отримані результати