Синтез системы управления двузпозиционным стержневым автоматом для изготовления стержней в нагреваемой оснастке - Сиротенко, В. А. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2013)
У статті наведено результати проектування системи управління двохпозиційним стрижневим автоматом для виготовлення стрижнів по оснастці, що нагрівається. Знайдено оптимальне управління процесом нагрівання стрижневих ящиків і показано, що запропонована система може бути інтегрована в АСУ ТП на стрижньовій ділянці ливарного цеху.