Генетичні алгоритми для задач багатокритеріальної оптимізації в мережах адаптивної маршрутизації даних - Царенко, Т. А.; Карапетян, А. Р.; Колесніков, К. В. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2013)
Представлені існуючі підходи і методи застосування генетичних алгоритмів для рішення задачбагатокритеріальної оптимізації. Розглянуто можливість формалізації багатокритеріальної задачіпошуку оптимальних шляхів у корпоративній комп’ютерній мережі. Проаналізованообчислювальну складність генетичного алгоритму пошуку оптимальних шляхів на графі.