К расчету надежности уникальных конструкций при малоцикловом нагружении - Доненко, В. И.; Иванов, В. И.; Воденников, С. А.; Скачков, В. А. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2010)
Розроблено метод розрахунку надійності унікальних конструкцій, яку оцінюютьперевищенням допустимого рівня поля структурних пошкоджень, обумовлених розподіломмікроструктурних напружень. Мікроструктурні напруження визначають із рішення зв’язаноїстатистичної задачі деформації та руйнування мікронеоднорідних середовищ.