Коригування плану формування пасажирських поїздів в сучасних умовах - Тітова, І. М.; Берестова, Т. Т. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2010)
При сезонних коливаннях пасажиропотока пропонується проводити коригування існуючого плану формування пасажирських поїздів на розрахунковому полігоні пасажирських сполучень з урахуванням фактичної населеності та составності вагонів, у ході якого виявляються пасажирські поїзди, котрі мають в окремий сезон (або цілий рік) неповну величину складу та (або) низьку населеність. З таких поїздів пропонується формувати групові поїзди з максимально узгодженим графіком відправлення та прибуття на кінцеву станцію.