Аналіз функціонування системи теплопостачання як об’єкта управління - Парфененко, Ю. В.; Пономаренко, О. І.; Неня, В. Г. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2010)
Стаття присвячена системному аналізу системи теплопостачання міста. Побудовано функціональну модель системи у вигляді IDEF-діаграм, які показують її структуру та інформаційні потоки.