О расчете сил, действующих при нарезании резьбы метчиками - Сычов, Ю. И.; Кондратюк, О. Л.; Скоркин, А. О. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2010)
У даній роботі приводиться узагальнений висновок, придатний для розрахунку сил, що діютьпри нарізанні різьби мітчиками з різною геометрією