Особенности пуска и самозапуска электродвигателей собственных нужд атомных электростанций - Шевченко, В. В. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2010)
У роботі розглянуті питання особливостей роботи електродвигунів приводів власних потребблоку атомної станції. У аварійних режимах виконується захист від перевантажень за допомогою струмових реле, якщо не забезпечується мимовільний пуск ЕД або з механізму неможе бути зняте технологічне перевантаження без останову ЕД. Для забезпечення самозапускуособливо відповідальних ЕД достатньо, щоб напруга, що відновлюється, на введеннях двигунадосягла 70% від номінального