Математична модель прогнозування попиту на товари - Нефьодов, Леонід Іванович; Маркозов, Дмитро Олександрович (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2012)
У статті розроблено математичну модель прогнозування вірогідного попиту на багатономенклатурні товари. Показано, що дана модель дозволяє спрогнозувати попит на значні періоди часу та створити раціональний багатономенклатурний запас товарів