Новий підхід до підвищення ефективності масовіддачі в роторному масообмінному апараті - Лазненко, Д. О.; Сидоренко, С. В.; Конєв, С. О. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2012)
В статті показаний та експериментально апробований новий підхід до підвищення ефективності масовіддачі в газовій фазі роторного масообмінного апарата. Підхід полягає в секціонуванні ротору апарата на порожню заповнену насадкою зони. Приведені результати постановчих експериментів показують адекватність та перспективність запропонованого підходу