Охорона праці при виробництві конструкцій з кольорових металів і сплавів - Биковський, О. Г.; Лазуткін, М. І. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2012)
Вказані  небезпеки,  що  призводять  до   виробничих  травм  при  електро-  та  газовому зварюванні кольорових металів і сплавів. Особливо підкреслюється можливість отруєння організму шкідливими газами, пилом та випарами, що виділяються при зварюванні. Розглянуті допустимі  норми шуму при плазмовому різанні на плазмотроні,  граничні  співвідношення компонентів вибухонебезпечних сумішей