Як навчаємо - так і діємо! (формування практичних навичок БЖД в процесі навчання) - Чернета, В. Н. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2012)
У статті розглянуті основні принципи навчання, які озброюють викладача деяким універсальним алгоритмам діяльності, систематизуючи і організовуючи педагогічний вплив. Розкрита сучасна система принципів навчання БЖД студентів. Визначено вимоги до підготовки викладача дисципліни БЖД і дані рекомендації по становленню його професійної компетентності