Вплив оксиду цинку на тклр кальційсилікофосфатних стекол - Саввова, О. В.; Бабіч, О. В.; Шадріна, Г. М.; Шемет, Д. Ю. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2012)
В статті досліджено вплив оксиду цинку на ТКЛР стекол системи Na2O – СaO – ZnO – Al2O3 – P2O5 – B2O3 – SiO2 . Визначено, що для забезпечення високих експлуатаційних характеристик біоактивних склокристалічних кальційсилікофосфатних матеріалів необхідною умовою є забезпечення ТКЛР вихідних стекол в межах 50∙10-7град-1