Порівняльний аналіз ефективності розрядних і світлодіодних джерел світла в установках зовнішнього освітлення - Сіробаба, Олексій Олександрович; Монастирський, Зеновій Ярославович; Овчинников, Станіслав Степанович (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2012)
Стаття присвячена аналізу ефективності джерел світла в установках зовнішнього освітлення. Наведена оцінка ефективності випромінювання джерел світла для присмеркового зору, що дозволило точніше оцінити переваги одних джерел світла над іншими, відносно їх використання в установках зовнішнього освітлення