Металообробка у наших предків: технологія і топоніміка - Журило, А. Г.; Журило, Д. Ю. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2015)
Наведено історичні та технологічні дані щодо початку металообробки давніх слов’ян. Досліджено топоніміку деяких металургійних термінів