Дослідження процесу гарячого об'ємного штампування деталі типу «кришка» з використанням системи кінцево-елементного моделювання - Ковшанова, Т. Н.; Левченко, В. Н. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2012)
Проведено математичне моделювання процесу штампування поковки на молоті з використанням пакета Deform-3D. Викладено результати теоретичного дослідження перебігу металу циліндричних заготовок в порожнину штампа в залежності від швидкості деформування