Метод w-mief побудови робочого словника ознак на основі зважених навчальних вибірок - Волченко, Елена Владимировна; Степанов, Вадим Станиславович (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2012)
Роботу присвячено вирішенню задачі обробки початкових даних у адаптивних системах розпізнавання, що навчаються. Запропоновано метод w-MIEF побудови робочого словника ознак по зважених навчаючих вибірках w-об’єктів, що базується на відборі ознак із максимальною індивідуальною ефективністю класифікації. Наведено результати експериментальних досліджень, що підтверджують ефективність запропонованого методу