Синтез дібромідів 1,8-біс (тріалкіламмоній) -3,6-діоксаоктанов і споріднених сполук - Штамбург, В. В.; Паненко, С. А.; Мазепа, А В.; Шишко, А. Е.; Дистанов, В. Б.; Штамбург, В. Г. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2012)
Диброміди 1,8-біс(триалкіламоній)-3,6-діоксаоктанів та 1,8-біс(N-аміно-N,N-диметиламоній)-3,6-діоксаоктану синтезовано реакцією 1,8-дибром-3,6-діоксаоктану з третинними амінами та 1,1-диметилгідразіном, відповідно