Вплив модифікованого каоліну на молекулярну рухливість і електропровідність поліізопрену - Фабуляк, Федір Григорович; Масленнікова, Людмила Дмитрівна; Недайхліб, Катерина Сергіївна (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2012)
Наведені результати досліджень молекулярної рухливості поліізопрену в натуральному латексі модифікованого кальцинованим каоліном. Встановлено, що в разі додавання модифікатора до 50 %, поліізопрен пластифікується з одночасним збільшенням електропровідності в полімерній системі