Алгоритм розрахунку дифузного потоку до поверхні сфероїда, моделюючого спермій - Кунденко, Н. П.; Черенков, А. Д. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2012)
Запропоновано використати ультразвукові коливання як засоби інтенсифікації процесу розчинення, з метою впливу на біологічні об'єкти