Удосконалення виробництва вапняку в шахтних печах - Питак, И. В.; Шапорев, П. В.; Шапорев, В. П.; Протопопов, Р. Я. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2012)
Дослідження розподілу топкових газів по перетину шахтної печі, характер руху матеріалів і газу, кінетика процесу. За результатами досліджень запропоновано конструкція шахтної печі