Використання комбінованого впливу на розплав системи Al-Si при затвердінні - Доценко, Юрий Валериевич; Селиверстов, Вадим Юрьевич (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2012)
Розглянуто застосування технології газодинамічної дії на розплав в ливарній формі, яка дозволяє добитися стійкого ефекту подрібнення кристалічної структури, зниження шпаристості