Вплив лазерного опромінення з різною довжиною хвилі на міцністні характеристики кубічного нітриду бору - Гончарук, Олексій Олександрович; Кагляк, Олексій Дмитрович; Головко, Леонід Федорович; Лутай, Анатолій Миколайович; Сороченко, Валерій Григорович (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2012)
Повідомляються результати досліджень по впливу прямого лазерного опромінення на міцність при статичному навантаженні шліфпорошків кубічного нітриду бору. Обговорюються питання використання розглянутих шліфпорошків в процесах лазерного формування інструментальних композитів на зв’язках з різною температурою плавлення. Розглянуті методи захисту шліфпорошків від перегріву в процесі формування абразивного шару