Вплив корельованих завад на пропускну здатність безперервного каналу зв’язку - Захарченко, М. В.; Кільдішев, В. Й.; Бєлова, Ю. В.; Хомич, С. В. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2012)
Одержано аналітичні залежності між пропускною здатністю безперервного каналу та функцією кореляції сигналу при наявності канальних завад, сформульовані умови впливу коефіцієнта кореляції на пропускну здатність і швидкість передачі при обмеженій якості