Методика розрахунку основних характеристик плоского геліотермічного колектора - Озарків, Ігор Мирославович; Данчук, М. І.; Козар, В. С. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2012)
В роботі розкрито особливості будови плоского геліотермічного колектора. Наведено рівняння, що дозволяють розрахувати теплообмінні характеристики в процесі попадання сонячної енергії в геліоустановку