Дослідження закономірностей модифікування структури феросилікагелів - Косенко, Олена Іванівна; Кустовська, Антоніна Дмитрівна (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2012)
Досліжено закономірності термічного та гідротермального модифікування пористої структури та фазового складу спільноосаджених феросилікагелів з різним співвідношенням Fe2O3 : SiО2. Результати пояснені спільною дією процесів масопереносу і фазових перетворень, а також взаємним впливом компонентів на ці процеси