Новий каталізатор міжфазного переносу для синтезу тріалкілортоформіатів - Штамбург, В. В.; Штамбург, В. Г.; Шишко, А. Е. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2012)
Дибромід 1,8-біс(N-аміно-N,N-диметиламоній)-3,6-діоксаоктану виявися ефективним каталізатором міжфазного переносу в синтезі триалкілортоформіатів з хлороформу, спирту та NaOH у гетерофазній системі