Глава 9. Основи єдиної теорії рушіїв на безперервних потоках. виведення формули тяги, польотного (тягового) ККД, теореми про підйомної силі продуваемого ізольованого профілю одиничного розмаху, як рушія на безперервних потоках (коротка теорія крила літака - Мамедов, Б. Ш. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2012)
Розглядаються недоліки сучасної теорії повітря-реактивних двигунів, пов´язані з помилковою теоремою о підйомній силі продуває мого профілю, виведеною професором М.Є.Жуковским у 1912 році