Характерні особливості імовірносного розподілу трафіку телекомунікаційних мереж спеціального призначення - Порошин, С. М.; Котенко, С. Г.; Можаєв, М. О. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2012)
Проаналізовано особливості функціонування сучасних інформаційних систем і телекомунікаційного трафіку в них. Проведено моделювання висоскоскоростного мережевого трафіку з урахуванням їх фрактальної структури. Запропоновано нові прийоми асимптотичного аналізу "важких" хвостів розподілів моделей реального трафіку