Аналіз сучасного газоочисного обладнання - Бакланов, Ю. Г.; Моисеев, В. Ф.; Букатенко, Н. А. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2012)
Неможливо перелічити всі види газоочисного встаткування й описати принцип їхньої роботи в одній статті, але ясно одне, що створення безпечного навколишнього середовища на підприємствах є однією з першорядних завдань. Екологічна заможність виробництв можлива тільки в тому випадку, якщо підприємство "група ризику" піклується про чистоту внутрішнього й зовнішнього середовища