Дослідження залежності в’язкості соняшникової олії від температури - Папченко, В. Ю.; Гуртовий, А. Н.; Чуднова, Т. Н. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2012)
У роботі розглянуто значення визначення кінематичної в’язкості соняшникової олії для харчової промисловості. Проведено експериментальні дослідження з визначення кінематичної в’язкості соняшникової олії: високоолеїнової та класичної в діапазоні температур від 0 °С до +70 °С. Розроблено таблицю залежності кінематичної в’язкості соняшникових олій від температури за допомогою апроксимаційних залежностей