Кінетика сульфатного вилучення сполук ніколу (II) із вторинної сировини - Юрченко, Г. О.; Бутенко, А. М. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2012)
В статті приведені перспективи гідрометалургійних методів переробки вторинної ніколвмісної сировини. За допомогою фізико-хімічних досліджень визначена кінетика вилучення сполук ніколу (ІІ) сульфатною кислотою із вторинної сировини. Розраховані основні кінетичні характеристики даного процесу. Зроблено висновок про те, що процес витягнення Ni(OH)2 протікає у дифузійній області