Вибір раціональних систем автоматизованого управління компресорних станцій теплового насосу - Чермалых, А. В.; Чермалых, В. М. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2012)
На основі аналізу режимів роботи теплового насоса розглянуті можливі структури систем управління електроприводом компресорів теплонасосної установки. За допомогою структурних моделей отримані графіки зміни контрольованих перемінних. За результатами моделювання надані рекомендації щодо раціональності застосування систем управління компресорною станцією в залежності від оціночних критеріїв та технологічного режиму роботи теплового насоса