Особливості визначення витрати та температури продуктів згоряння у димовому тракті доменних повітронагрівачів - Кошельнік, Олександр Вадимович; Заєць, Олена Миколаївна; Кошельник, Вадим Михайлович (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2012)
У статті розглянуто питання стосовно можливості утилізації теплоти димових газів, що відходять від доменних повітронагрівачів. На основі математичного моделювання теплових режимів регенератора визначено параметри теплоносіїв. Здійснено розрахунки та аналіз динаміки зміни температури і витрати  відхідних газів по довжині димового тракту блоку доменних повітронагрівачів з урахування включення чотирьох апаратів у послідовному режимі