Аналіз методів програмної корекції результатів вимірювань, отриманих за допомогою турбінного перетворювача потоку у спірометрічній апаратурі - Сокол, Е. И.; Кипенский, А. В.; Томашевский, Р. С. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2012)
У статті з метою зниження інструментальної похибки запропоновані й описані методи математичної корекції результатів вимірювань, отриманих за допомогою турбінного перетворювача потоку. Проведено аналіз частотних властивостей такого перетворювача та визначено вплив на результати перетворення запропонованих методів. На підставі аналізу були зроблені висновки про специфіку запропонованих методів і показана доцільність використання кожного з них в спірометріческіх апаратурі