Визначення технологічних характеристик процесу електролітичного отримання алюмінію - Червоный, Иван Федорович; Щербань, Геннадий Иванович; Лукошников, Игорь Евгеньевич; Прутцков, Дмитрий Владимирович (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2012)
На основі аналізу співвідношення щільності розплавів алюмінію і електроліту в процесі електролітичного отримання алюмінію отримана залежність оптимального рівня розплаву алюмінію від зміни технологічних характеристик процесу електролізу. Показана можливість автоматизації процесу, при обліку коливань рівнів розплаву, із забезпеченням максимальної продуктивності процесу