Дослідження процесу автономного виробництва водню з води з використанням сплавів на основі магнію і алюмінію - Трошенькин, Б. А.; Зипунников, Н. Н.; Трошенькин, В. Б. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2011)
Досліджено процес витискання водню з води із використанням сплавів на основі магнію та алюмінію. Вивчено характер змін температури у ході реакції. Встановлено вплив концентрацiï сірчаної кислоти та лужного середовища на взаємодію сплавів з водою