Вплив алюмінійвмісних коагулянтів на ефективність реагентного пом'якшення високомінералізованих вод Донбасу - Гомеля, Н. Д.; Голтвяницкая, Е. В.; Шаблий, Т. А. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2011)
В роботі приведена оцінка ефективності лужних реагентів при пом’якшенні води. Показано, що сумісне використання алюмініймістких коагулянтів і лужних реагентів значно збільшує ефективність пом’якшення води. Ефективність процесу залежить від співвідношення реагентів