Інформаційна технологія прогнозування з оцінкою ризику нестаціонарних часових рядів - Одейчук, А. Н. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2011)
У роботі виконаний аналіз існуючих інформаційних технологій прогнозування часових рядів в інформаційних системах. Показано їхні недоліки. Дано визначення «ризик прогнозу». Розроблено інформаційну технологію прогнозування з оцінкою ризику нестаціонарних часових рядів