Оптимальне управління споживанням електроенергії на основі використання АСКОЕ - Розновец, О. И.; Волощук, Л. А. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2011)
Розглядається проблема автоматизації обліку споживання електроенергії. Запропонована структура АСКОЕ на основі застосування технологій побудови розподілених інформаційних систем з базами даних. Описана впроваджена на підприємствах м. Одеси та області АСКОЕ «SmartLink»