СИСТЕМА УПРАВЛЕНИЯ ЗАЖИГАНИЕМ ДЛЯ ДВИГАТЕЛЕЙ ВНУТРЕННЕГО СГОРАНИЯ SECU-3L (Lite) - ШАБЕЛЬНИКОВ, А. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2015)
Розроблено блок керування запалюванням для двигуна внутрішнього згоряння. Система являє собою електронний пристрій на основі мікроконтролера з вбудованим датчиком абсолютного тиску та силовими драйверами котушок запалювання. За допомогою даних від датчиків положення коленчастого валу, абсолютного тиску та положення дросельної заслінки система керує кутом випередження запалювання, блокуванням стартера та відсічкою палива на примусовому холостому ходу. Пристрій може бути підключений до персонального комп'ютера для моніторингу, налагодження та діагностики через вбудований USB-інтерфейс із гальванічною розв'язкою. Використання системи дозволяє оптимізувати роботу двигуна та поліпшити його експлуатаційні показники.