РОЗРОБЛЕННЯ ФІЗИЧНИХ МЕТОДИК ДЛЯ ОЦІНКИ ЯКОСТІ ТВАРИННОЇ СИРОВИНИ - ОДАРЧЕНКО, Д.; ОДАРЧЕНКО, М.; КАРБІВНИЧА, Т.; ГАСАЙ, Є. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2015)
Розглядаються питання розробки методик вимірювання фізичних властивостей рідкої фази, що виділяється з м’яса під час заморожування-розморожування. З цією метою науково обґрунтовано спосіб отримання проб із продовольчої сировини тваринного походження та надано їм характеристику за стандартними методами. Виходячи з агрегатного стану проб та їх властивостей, запропоновано використовувати оптичну, електрофізичну та кріоскопічну методики для ідентифікації бройлерів відповідно до умов вирощування, а також для виявлення якісної фальсифікації продукції риболовства та птахівництва у разі повторного заморожування