Пластична деформація пружинних сталей при волочінні - Околович, Геннадий Андреевич; Левков, В. И.; Петрова, Е. В. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2012)
Розроблена технологія виготовлення сталевих поршневих кілець методом хо-лодной пластичної деформації при волочінні. Визначені режими термічної обробки при рекристаллизационном відпустці, термофіксації і термостабілізації. Виконано розрахунок ступеня пластичної деформації при волочінні. Промислові випробування кілець показали підвищення експлуатаційної стійкості в 1,5..2,0 рази порівняно з чавунними кільцями