Аналіз сплайн-методів з метою їх застосування для обробки контурів зображень - Фразе-Фразенко, О. О. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2012)
Приведено опис та короткий аналіз сплайн-методів, які застосовуються або можуть бути застосовані для контурної обробки зображень. Розглядаються: оператор Лапласа, фільтр Лапласа, матриця Лапласа, оператор Собеля, дискретна функція Гріна, дискретний оператор Шредінгера