Структура вакуумних псевдосплавів Сu-Mo. Впливконцентрації молибденуі умов конденсації - Зубков, А. И.; Глущенко, М. А.; Островерх, А. А. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2012)
Досліджена структура конденсатів Сu-Mo, отриманих електронно-променевим випаровуванням компонентів з різних джерел і подальшою кристалізацією сумішей їх пари на неорієнтуючих підкладках у вакуумі ~1∙10-3 Па(PVD-технологія). Показано, що диспергування зеренної структури мідноїматриці обумовленеутвореннямсегрегацій молібдену на поверхні зростаючих зерен міді. Визначена кількість молібдену, яка повністю блокує зростання зерен мідної матриці