Композиційний матеріал на основі металічного нікелю та гексагонального нітриду бору (HBN) - Козуб, П. А.; Лобойко, О. Я.; Довбій, Т. А.; Резніченко, А. М.; Бондаренко, Л. М.; Лавренко, А. О.; Козуб, С. М. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2012)
Представлені дослідження процесу хімічного нікелювання гексагонального нітриду бору, запропоновано рішення проблеми його поганої змочуваності. Наведені результати випробувань одержаного композиційного матеріалу в зв’язці на працездатність алмазних відрізних кругів