Моделювання розсіювання дрібнодисперсного пилу в атмосфері від стаціонарних джерел забруднення - Козій, І. С.; Гурець, Л. Л.; Будьоний, О. П. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2012)
Розроблена математична модель розсіювання твердих частинок та її розв’язання методом кінцевих елементів з урахуванням дисперсності пилу, яка може бути використана для розрахунку концентрації дрібнодисперсного пилу на заданій відстані від джерела при певній швидкості вітру та заданій потужності джерела