Накопичення контамінантів у анатомічних частинах овочевої сировини - Пенкіна, Н. М. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2012)
Вивчено накопичення токсчних речовин коренеплодами столового буряку різних ботанічних сортів, районованих у Харківській області. Досліджено локалізацію солей кадмію, міді, цинку та свинцю, а також їх вміст за анатомічними частинами коренеплодів столового буряку різних ботанічних сорті. На підставі експериментальних даних виявлено більш безпечний, відносно нагромадження токсиканів, сорт столового буряку