Кінетика очищення технічних рідин у магнітних відстійниках - Голиков, С. П.; Просвирнина, Э. В.; Авдеев, Б. А. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2012)
Розглянуто проблему підвищення ступеня очищення в'язких середовищ від механічних домішок і зменшення масогабаритних показників магнітних відстійників. Проаналізовано можливі конструкції і знайдені три базові моделі виконання. Розглянуто вплив орієнтації флокули на опір руху у в'язких середовищах