Визначення складових повної потужності електрорухомого складу на основі загальних рівнянь електромагнітного поля - Саблин, О. И. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2012)
Розглянуто процес електроспоживання електротранспорту з плавним регулюванням потужності на основі загальних рівнянь електромагнітного поля, що дозволило більш точно виділити складові повної потужності тягового навантаження з урахуванням їх фізичної природи. Використання наведених вира-відкладів та фізичних пояснень явищ виникнення реактивної потужності і потужності спотворення в електричних колах електротранспорту при несину-соїдних режимах дозволяють більш точно розрахувати і компенсувати неактивні складові потужностей, а також зрозуміти і пояснити їх сутність і характер